skip to Main Content
Menu

Gevel impregneren

Impregneren van uw gevel

Een gevel impregneren is een gevel zo behandelen dat het geen water meer opneemt. De gevel gaat hierdoor langer mee en is minder kwetsbaar voor weersinvloeden.

Een geïmpregneerde gevel kan nog wel het vocht van binnen naar buiten laten verdwijnen – het ademen van je huis – maar er kan geen vocht meer van buiten naar binnen komen.

Voordat impregneren kan plaatsvinden dient vuil, mos, algen, olie e.d. verwijderd te worden. Dit gebeurt door middel van hoge druk reiniging en/of stoom reiniging. Scheuren in het metselwerk cq. kapotte voegen worden vooraf hersteld. Het impregneren vindt o.a. plaats door middel van de ‘lage druk vloeimethode’. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Funcosil WE impregneer. Dit is een oplos vrij, reukarm, water gedragen gevel impregneer middel, dus niet schadelijk voor het milieu.

Voordelen van impregneren:

  • De isolatiewaarde van uw gevel wordt vele malen vergroot.
  • Vocht intreding in het minerale geveloppervlak wordt verminderd.
  • Omdat vocht intreding wordt voorkomen, wordt het hernieuwd vervuilen van het geveloppervlak aanzienlijk vertraagd.
  • Door de drogere gevel is de voedingsbodem voor algen en mossen verdwenen, waardoor de aanwas hiervan veel minder snel zal optreden. Mocht er toch weer sprake zijn van aangroei, dan zal deze aanzienlijk gemakkelijker te verwijderen zijn.
  • Vorstschade door waterindringing van buitenaf wordt beperkt, mits er geen scheurvormingen of beschadigingen in het voeg- of metselwerk voorhanden zijn
  • Impregneren is visueel vrijwel niet waarneembaar.

Het impregneren vindt o.a. plaats door middel van de ‘lage druk vloeimethode’. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van Funcosil WE impregneer. Dit is een oplos vrij, reukarm, water gedragen gevel impregneer middel, dus niet schadelijk voor het milieu.

BEKIJK DE PROJECTEN VAN JONKER

Uw professionele partner in voegwerken, gevelreiniging en gevelrenovatie.

Back To Top