skip to Main Content
Menu

Gevelreiniging door Jonker

Gevelreiniging door Jonker

De gevel van uw pand kan fysiek een formidabel visitekaartje zijn. Maar helaas verweert de tand des tijds gevels vaak tot grauwe of beschadigde fronten of geeft graffiti een nare aanblik.

Gevelreiniging; het verwijderen van vuil en verwering door weersinvloeden. Gevelreiniging conform de hoogste eisen geeft uw gevel weer de ‘look & feeling’ als van de dag van oplevering.

Voor wie alleen de meest hoogwaardige gevelreiniging telt, is Voegbedrijf Jonker het juiste adres of partner. Rechtstreeks door u ingeschakeld of via onderaanneming.

Voegbedrijf Jonker heeft bij het reinigen als uitgangspunt de baklaag van de steen niet te beschadigen , daarom passen wij verschillende soorten technische reiniging toe.

Reinigen d.m.v. aangepaste hogedruk:

Bij dit systeem wordt gereinigd met schoon leidingwater onder aangepaste druk en temperatuur. De druk is regelbaar van 50 BAR tot 300 BAR en met een temperatuur die instelbaar is tot 100º C. Door toepassing van de juiste druk en temperatuur kunnen we met dit systeem vrijwel alle ondergronden reinigen.

De patinalaag (baklaag van de steen) wordt niet beschadigd. Vooral voor het verwijderen van mos- en algen groei en lichte verontreinigingen is dit een uitstekend systeem. Het afvalwater wordt gezuiverd zodat er geen schadelijke afvalstoffen in het milieu terechtkomen.

Reinigen d.m.v. neveljetstraal techniek:

Neveljet (Holland miniraal) soft straal reinigen is een specialisme dat via twee methoden kan worden uitgevoerd: droogstralen en vochtstralen. Beide methodieken maken gebruik van een fijngevoelige micronevel zandstraal techniek. Deze reinigt de muur grondig en gelijkmatig, zonder achterlating van oneffenheden. Echter, bij vochtstralen wordt aan het straalzand een kleine hoeveelheid vocht toegevoegd. Hiermee is het door het zandstralen ontstane stof gemakkelijk en nagenoeg in zijn geheel op te vangen. De overlast voor de omgeving is hierdoor minimaal. Hierdoor ontstaat geen enkele schade aan fijngevoelige onderdelen in uw muren. Het gebruikten straalzand van de gevel wordt netjes opgevangen en afgevoerd. Het vuil wordt op een verantwoorde manier verwerkt.

De neveljet straaltechniek zorgt ervoor dat we stofvrij, zonder gebruik van schadelijke chemische middelen op een milieuvriendelijke wijze kunnen gevel reinigen. Lage druk neveljetstralen (1-8 ba): zeer fijn zand wordt door middel van lucht en een weinig water tegen het oppervlak geblazen. Met dit systeem, dat erkend is door monumentenzorg, wordt enkel het vuil weggenomen en geen basismateriaal. Zelfs de kleinste details blijven zichtbaar op het te reinigen oppervlak.

Het zand dat wordt toegepast, is uit Noorwegen afkomstige Olivine zand. Dit harde scherp kantige mineraal zand bevat geen silica en is ijzer vrij. Olivine zand voldoet aan de gestelde arbeid- en milieu-eisen, is door TNO onderzocht en bevat minder dan de toegestane 0,5% kwarts.

BEKIJK DE PROJECTEN VAN JONKER

Uw professionele partner in voegwerken, gevelreiniging en gevelrenovatie.

Back To Top